Mars- en showwedstrijden

Zondag 19 & maandag 20 mei 2024

Info voor deelnemers

Tijdens het Pinksterweekend op zondag 19 mei en maandag 20 mei 2024 organiseert de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Hamont voor de 31ste maal de tweejaarlijkse Internationale Mars- en Showwedstrijden der Lage Landen. Gedurende dit weekend ontvangen wij meer dan 1000 muzikanten die samen strijden om ‘Kampioen der Lage Landen’ te worden of de prestigieuze ‘Trofee André Rijcken’ in de wacht te slepen. In onze openluchtarena verwelkomen wij meer dan 3000 toeschouwers die de korpsen van dichtbij kunnen aanmoedigen, iets wat vele korpsen als een bijzonder beleving ervaren. Op zaterdag 18 mei 2024 worden de wedstrijden van zondag en maandag voorafgegaan door de gerenommeerde ‘Internationale Taptoe Hamont’. Een muzikaal spektakel van een uitzonderlijk niveau!

Inschrijven voor de wedstrijden kan via volgend formulier. Mogen wij vragen het formulier in te vullen (ook als uw korps niet zal deelnemen ). Liefst zo snel mogelijk maar zeker vóór 1 november 2023.

De nodige informatie over de disciplines en afdelingen, vindt u in het wedstrijdreglement. Nauwkeurige bestudering en toepassing van deze vernieuwde reglementen strekt tot aanbeveling…zo ben je als korps goed geïnformeerd over de vernieuwde jureringscriteria en kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Locatie

De Mars- en showwedstrijden vinden plaats op het marktplein van Hamont-Achel in België. Een wegbeschrijving vindt u hier.

Accomodaties

Voor de korpsen die wensen te overnachten in de buurt van Hamont hebben we een lijst met mogelijke verblijfsplaatsen samengesteld: accommodaties (pdf).