Taptoe Hamont

Zaterdag 18 mei 2024

Internationale Taptoe 2024

De Internationale Taptoe is een spetterende muzikale ouverture, op zaterdag 18 mei 2024, van het muzikale driedaagse festival. De korpsen die aantreden, behoren tot het kruim van showkorpsen in de Lage Landen en Europa. Het marktplein van Hamont wordt omgetoverd tot een ware openluchtschouwburg met comfortabele tribunes en een perfecte belichting. De taptoe is een muzikaal spektakel dat je werkelijk niet mag missen, met topmuziek, prachtige visuele effecten en af en toe een vleugje humor.

Een taptoe is een muzikaal kijkspel vol licht, klank en kleur. Natuurlijk is het al mooi om een korps te horen spelen. Maar het publiek is ook visueel ingesteld en wil muziek vooral zien . Daarom moet die muziek ingekleed worden, liefst met veel verrassingseffecten, waarin sommige korpsen dan ook op een geweldige manier slagen. Naar Engels voorbeeld is de taptoe de laatste decennia uitgegroeid tot een muzikaal spektakel, waarin de meewerkende muziek- en tamboerkorpsen alleen of tezamen optreden. De finale ervan kan worden beschouwd als de voortzetting van de oorspronkelijke ceremoniële taptoe.

De Internationale Taptoe Hamont 2024 belooft in ieder geval weerom een grandioos schouwspel te worden. Door de schitterende uniformen, de heerlijke muziek en veel beweging zal je van het begin tot het einde geboeid zijn. De showgroepen, die in hun genre tot de absolute top behoren, staan hiervoor garant !

De Internationale Taptoe 2024 komt wederom tot stand middels de ‘Stichting Combinatie van Korpsen’.  Meer informatie vind je op de website van de stichting : www.scvk.nl

Tickets

Alle informatie over de toegangsprijzen voor de Internationale Taptoe vindt u tijdig op onze website.