Mars- en showwedstrijden

Zondag 5 & maandag 6 juni 2022

Mars- en Showwedstrijden

Show, mars, competitie én verbroedering

In het Pinksterweekend van zondag 5 en maandag 6 juni 2022 is Hamont de ontmoetingsplaats voor een veertigtal geselecteerde muziek- en showgezelschappen. In een unieke sfeer van verbroedering en competitie strijden zij voor de titel ‘Kampioen der Lage Landen’ en tevens voor de hoogste onderscheiding : de trofee ‘André Rijcken’, genoemd naar de stichter van de Mars- en Showwedstrijden. Op zaterdagavond vindt op het marktplein de Internationale Taptoe plaats. Zowel zondag als maandag zijn er een 20-tal optredens voor een internationale jury. De verschillende korpsen zijn ingedeeld in twee afdelingen: de hogere en de middelbare afdeling. Bovendien is er telkens een onderverdeling in vier disciplines: mars, marsparade, show en concert. De optredens verlopen, net zoals de andere jaren, telkens in reeksen van 4 à 5 korpsen. Na de presentatie van een reeks aan het publiek, treedt elk korps aan voor het jury-optreden.

Gratis inkom

Zowel op zondag als op maandag kan u gratis van de wedstrijden komen genieten, kom dus gerust de korpsen aanmoedigen.

Aanvang

De wedstrijden starten op zondag om 13u30 en op maandag om 13u50.

Proclamatie

Omstreeks 18u15 volgt de opstelling voor de proclamatie, waarbij alle deelnemende korpsen in een feestelijke stoet nogmaals over het wedstrijdterrein marcheren. Even later worden dan de uitslagen bekend gemaakt tijdens de proclamatie op het Marktplein.

Topkorpsen op zondag én maandag

Net zoals de voorbije jaren zullen ongetwijfeld weer een heel aantal topkorpsen zich in Hamont ten beste geven. Zodra de inschrijvingen definitief afsluiten, zullen de deelnemende korpsen bekend gemaakt worden via deze website.

1500 comfortabele zitplaatsen

We vermelden nog dat het Hamontse Marktplein dit jaar weer tot een waar openluchttheater zal omgebouwd zijn. Uiteraard zullen de talrijke gezellige eet- en drinkterrasjes niet ontbreken. Gedurende het gehele Pinksterweekend(zowel tijdens de Internationale Taptoe als de Wedstrijden) zijn er bovendien tribunes opgesteld die dit jaar 1500 kuipzetels tellen. Op enkele plaatsen na zijn deze comfortabele tribunes voor iedereen toegankelijk, onder het motto: zolang de voorraad strekt!

Laat de boodschap in ieder geval duidelijk zijn: de 30ste Internationale Mars- en Showwedstrijden mag u dit jaar niet aan u laten voorbij gaan. De unieke sfeer én vooral de sublieme kwaliteit van dit jaar beloven een voortreffelijk en onvergetelijk muzikaal weekend.